Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • NFK_DJEkankerenwerk_Nieuwsbericht

  Zorg voor naaste en werk vormen lastige combinatie

  Veel naasten van mensen met kanker hebben behoefte aan professionele steun om zorg en werk te combineren. Maar ze krijgen die steun niet. Dat blijkt uit het Doneer je ervaring-onderzoek van NFK, waar ook Hematon deel van uitmaakt, naar de impact op hun werk van kanker bij een naaste.

 • Silhouette_Vechter_Afweer_Man_Martial_Arts_Foto_Mohamed Hassan

  Nieuwe site over het afweersysteem

  De Nederlandse Vereniging voor Immunologie heeft een nieuwe site, mijnafweer.nl. De site geeft heldere, laagdrempelige informatie over het afweersysteem. Interessant als je specifieke informatie zoekt over deze kant van je ziekte of behandeling.

 • Hand_Vergrijzing_Oudere_Mensen_Foto_Sabine van Erp

  Hematologische kankersoorten in top vijf

  Alle hematologische kankersoorten samen staan op plaats vijf van de meestvoorkomende kankersoorten in Nederland bij zowel mannen als vrouwen. Tussen 1989 en 2016 is het aantal diagnoses meer dan verdubbeld naar 9.700 gevallen. 

 • Deelnemers gezocht voor het testen van CMyLife-apps

  Het CMyLife-team zoekt  CML-patiënten  die het online platform CMylife  en de apps die daarbij horen, zes tot negen maanden willen testen. CMyLife is ontwikkeld door het Radboudumc, samen met  CML-patiënten, Hematon  en zorgverleners. Het wil je meer regie geven over ziekte en behandeling.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Het zomernummer van Hematon Magazine komt eraan!

  Rond het weekend valt de nieuwe Hematon Magazine op de deurmat. Vol interessante verhalen over patiënten, ontwikkelingen en nog veel meer. Kijk je er ook naar uit? 

 • Enquête naar complementaire zorg

  Hematon wil graag weten in hoeverre haar achterban gebruik maakt van complementaire zorg: zorg, bedoeld als aanvulling op de reguliere, medische behandeling. Doe daarom mee aan het onderzoek en vul de vragenlijst in!