Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • HM22_16b_ Elke de Klerk_foto_Martijn Roos

  Het zomernummer van Hematon Magazine komt eraan!

  Rond het weekend valt de nieuwe Hematon Magazine op de deurmat. Vol interessante verhalen over patiënten, ontwikkelingen en nog veel meer. Kijk je er ook naar uit? 

 • Vragenlijst_Enquete_Lijst_Vragen_Foto_TeroVesalainen_WEB

  Enquête naar complementaire zorg

  Hematon wil graag weten in hoeverre haar achterban gebruik maakt van complementaire zorg: zorg, bedoeld als aanvulling op de reguliere, medische behandeling. Doe daarom mee aan het onderzoek en vul de vragenlijst in!

 • Lous Verrest_Lintje_Foto_Tonny van Oosterom_WEB

  Lintje voor Lous Verrest

  In de lintjesregen van eind vorige week werd ook een Hematonvrijwilliger gedecoreerd: Lous Verrest. Ze werd voor haar vele vrijwilligerswerk beloond met de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Vaarkracht_Mijnenveger_Vaartocht_WEB

  Meevaren op een echte mijnenveger!

  Let op: gewijzigde datum en plaats van afvaart!

  Ben je ongeveer tussen de 16 en 19 jaar en heeft een van je ouders lymfklierkanker, leukemie, multipel myeloom of de ziekte van Waldenström? En vind je het leuk om een dagje met een mijnenveger (!) op pad te gaan met jongeren in dezelfde situatie? 

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Zorg voor naaste en werk vormen lastige combinatie

  Veel naasten van mensen met kanker hebben behoefte aan professionele steun om zorg en werk te combineren. Maar ze krijgen die steun niet. Dat blijkt uit het Doneer je ervaring-onderzoek van NFK, waar ook Hematon deel van uitmaakt, naar de impact op hun werk van kanker bij een naaste.

 • Nieuwe site over het afweersysteem

  De Nederlandse Vereniging voor Immunologie heeft een nieuwe site, mijnafweer.nl. De site geeft heldere, laagdrempelige informatie over het afweersysteem. Interessant als je specifieke informatie zoekt over deze kant van je ziekte of behandeling.

 • Hematologische kankersoorten in top vijf

  Alle hematologische kankersoorten samen staan op plaats vijf van de meestvoorkomende kankersoorten in Nederland bij zowel mannen als vrouwen. Tussen 1989 en 2016 is het aantal diagnoses meer dan verdubbeld naar 9.700 gevallen.